Općinski vijećnici nezavisne lista "Bibinje isprid svih" Vice Fuzul i Marin Sikirić medijskim su se priopćenjem očitovali o problemu onečišćenja okoliša koji potječe iz postrojenja, odnosno kamenoloma iznad Bibinja.

- Sredinom prošle godine kao članovi OV Bibinje te ispred Nezavisne liste "Bibinje isprid svih" podnijeli smo državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Trgovačkog društva "Lavčević" zbog onečišćenja okoliša. 

Naime, radi se o postrojenju iznad Bibinja koje ne poštuje ekološke standarde jer prašina koja dolazi iz kamenoloma uništava kvalitetu života stanovnika mjesta, posebno zapadnog dijela. Svjedoče tome i brojne prijave upućene Općini od koje se traži riješavanje problema. Problem predstavljaju i miniranja kao i buka koja noću dopire iz kamenoloma. 

Više puta smo na sjednicama OV tražili odgovore međutim konkretnog odgovora za riješavanje problema nismo dobili. Načelnik Bugarija više je puta izvijestio OV kako kamenolom nema potrebne dozvole za rad i radi nezakonito.

Slijedom toga podnijeli smo kaznenu prijavu državnom odvjetništvu kada to je propustilo obaviti općinsko vodstvo..

Krajem rujna ove godine obaviješteni smo kako je prijava odbačena i to kao neosnovana. 
Napominjemo da smo pri podizanju prijave dostavili materijalne dokaze institucijama te svoj iskaz dali policiji.

U obrazloženju se ističe kako kamenolom radi u skladu sa Zakonom te da se provode mjere obaranja prašine na kritičnim točkama kao i da se provodi mjerenje kakvoće zraka.

Gdje se to nalaze topovi za obaranje prašine i tko je ikada vidio rezultate mjerenja kvalitete zraka?? 

Zanimljivo je i to da iako smo već izlazili u javnost s ovim problemom da od strane "Lavčevića" nije bilo reakcije.

Pozivamo Načelnika Bugariju da se javno očituje o problemu te iznese javnosti činjenice koje se odnose na produženje koncesije kamenolomu, kao i njegovoj tvrdnji o nezakonitom radu postrojenja.

Priopćenju je priložen zapisnik s sjednice vijeća u kojem se spominje kamenolom i izjava načelnika te obrazloženje odvjetništva o odbacivanju prijave.