"Je li vas sram?", pitala je jučer gradonačelnika gradska vijećnica Irena Dragić (SDP), podsjećajući javnost na neostvarene investicije u zadarskom hotelijerstvu - hotel Zagreb i Maraska.

- Izgledaju sablasno i zbog urušavanja postaju prijetnja za ozlijeđivanje. Umjesto 5 zvjezdica danas bi na tim simbolima grada trebale biti table "opasno po život". I od toga perete ruke. Građani su vam ukazali povjerenje da brinete o našoj imovini na najbolji mogući način, a vi ste napravili najgore moguće. Zanima me osjećate li se odgovornim, je li vas sram i razgovarate li s investitorima?, pitala je Dragić.

Na njezino pitanje gradonačelnik Branko Dukić najavio je uvođenje "jednog novog modela".

- Doći ćemo zajedno s investitorima, s kojima pričam, a koji će predstaviti viziju i onda ćete vi biti ti koji ćete pokuditi i onemogućiti razvoj ili podržati ih. Sve te stvari, pitanje jel vas sram itd, to nema smisla. Moja intencija je da se svaki hotel napravi, tako je bilo i hotelom Beograd koji će otvoriti do sljedeće sezone. Imamo apsurdnih pravnih situacija čije rješavanje iziskuje vremena. Pozvat ćemo svakog investitora da kaže javno što misli napraviti. Ima puno stvari gdje se treba izaći ususret tim ljudima, poručio je Dukić.