Nakon 31 godinu nastavlja se rekonstrukcija i nadogradnja hotela Maričić, građevine koja se nalazi na ulazu u Arbanase, nasuprot hotelu Kolovare.

Iako se prije osam godina najavljivalo kako će se taj, u Zadru najduže građeni hotel, otvoriti 2014. godine sa šest apartmana i 24 sobe, sudeći prema dostupnim informacijama, treća je sreća.

U međuvremenu je investitor hotela Maričić imao punu podršku gradske vlasti u Zadru. U Prostornom planu dano im je pravo i poseban status legalizacije, a usred ljeta 2012. godine tadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić odobrio je rušenje susjedne građevine kako bi se provela parcelizacija. Te godine su se urbanisti na čelu s Nives Kozulić zdušno potrudili da investitoru uklone prometni koridor zbog kojeg je krajem 80-ih taj objekt bio predmet zabrane državnog inspektora Buljana. Građevinska dozvola izdana je 1989. godine.

Investitor je Veljko Maričić koji zapravo živi u SAD-u. On je prije dvije godine osnovao firmu sa svojim inicijalima koja je lani imala 7 kuna prihoda, ali zato ima upisan temeljni kapital od 18.8 milijuna kuna. Toliko iznosi procijenjena vrijednost parcela od 1861 metar četvornih unutar koje je izgrađeni objekt od 648 kvadrata. Na tu je nekretninu upisano založno pravo jedne poslovne banke i podzaložno pravo Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) na iznos od 2.5 milijuna eura s kamatom od 2.8 posto. HBOR je u svoju je nadhipoteku upisao i kamatu od 0.80 posto.

Prema građevinskoj tabli, projekt rekonstrukcije i dogradnje napravio je Arching studio, poznatog splitskog arhitekta Srđana Šegvića. Izvođač radova je Krekić Avangrad, a nadzorni inženjer Luka Grgurović.