U utorak su u Gradskoj knjižnici Benkovac svečano podijeljena uvjerenja za 5 njegovateljica i 5 gerontodomaćica u sklopu „Projekta Zaželi - korak naprijed" Grada Benkovca, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u 100 %-tnom iznosu.

Sudionice od 3. kolovoza obilaze 40 krajnjih korisnika tj. starih i nemoćnih osoba, čime doprinose boljem i kvalitetnijem životu istih, pomažući im u kućanskim poslovima, u nabavci namirnica i lijekova, u socijalnoj integraciji te u održavanju osobne higijene, koju zbog starosti ili bolesti više nisu u mogućnosti obavljati sami.

- Sastali smo se da proslavimo uspješno završeno stručno osposobljavanje za njegovateljice i gerontodomaćice, po verificiranom programu obrazovanja u Pučkom otvorenom učilištu Zadar te da vam podijelimo zaslužena uvjerenja. Ponovila bih koliko je za našu sredinu ovaj projekt koristan te istaknula zadovoljstvo primatelja usluga od kojih svakodnevno imamo povratne informacije, naglasila je Olga Joković, voditeljica projekta.

Jagoda Gluščević, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta rekla je nekoliko riječi o samom osposobljavanju. Kako bi stekle javnu ispravu o obrazovanju, žene su bile obvezne odslušati teoretski dio a potom odraditi praksu u domovima za stare i nemoćne u Benkovcu, „Maslina" i „Ana Jurjević".

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo postignutim u nadi da će se projekt nastaviti i u budućnosti.Polaznicama je uručio uvjerenja, a financijska i administrativna koordinatorica Tajana Brkljača kao prigodan poklon podijelila im je ruže.

- U ovom kratkom periodu žene su svojim radom i nesebičnim zalaganjem doprinijele boljem i kvalitetnijem životu krajnjih korisnika, a već spomenutom edukacijom povećale svoja znanja i vještine, čime su svakako postale konkurentnije na tržistu rada, ističe se u priopćenju za medije.