Sjednica Županijske skupštine danas se održava u Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku. Moderno opremljeni prostor bio je dovoljan da primi ukupno 42 vijećnika (pojavilo ih se 33), župana, pročelnike i predstavnike medija.

Prvu primjedbi iznio je vijećnik MODES-a Rudolf Dvorski jer nije dobio odgovor zašto nije proveden natječaj za koncesiju plaže i hotelskog naselja na Boriku, a potom i Marko Pupić Bakrač zbog pitanja o zapošljavanju Šenola Selimovića u agenciji ZADRA NOVA.

Župan Božidar Longin dopunio je dnevni red dvjema točkama iz područja Odjela za zdravstvo o davanju suglasnosti za zaduženje Domu zdravlja te odlukom o nabavci građevinskog radova za preseljenje na novu adresu. Predsjednica Upravnog vijeća, liječnica Melanija Radas Ražov nije bila nazočna zbog pozitivnog nalaza na COVID-19.

Marjana Botić predložila je u ime Akcije mladih i MOST-a o uključenju predstavnika privatnika pogođenih pandemijom u rad Stožera.

- Stožeru bi znanje privatnika pomoglo u donošenju odluka kako bi one imale što manji utjecaj na rad gospodarstvenika, a posebno uslužnih djelatnosti.

Dvorski je zatražio povlačenje točke o davanju suglasnosti Hrvatskim cestama za prodaju udjela u Cestama Zadarske županije. Ako one ne upravljaju svojim udjelom od 10 posto propisano je da ga vraćaju županiji, a ne mogu raspolagati njime. Osim toga, vrijednost tvrtke je barem 50 milijuna kuna, a ne knjigovodstvenih 20-ak, pa bi udio bio prodan po znatno manjoj cijeni, što mu "miriše" na slučaj JANAF.

- Ako se ovo ne povuče, radit će USKOK i drugi, najavio je Dvorski.

- Točka jučer nije prošla ni na Odboru na gospodarstvo, dodao je Mladen Meštrović.

Prijedlog o skidanju točke većinom glasova je odbijen, pa će se on ipak naći na dnevnom redu.