Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv 23-godišnjaka zbog prijetnje.

Optužnica je  podignuta nakon provedenog istraživanja protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi sa st. 2. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 29. kolovoza 2020. u Zadru, u obiteljskoj kući gdje stanuje zajedno sa majkom, ocem i sestrama, nakon što je ispred kuće majci i sestri branio ulazak u kuću, po ulasku sestre u kuću počeo ju vrijeđati, te u cilju da ju ustraši, počeo vikati da će ju usmrtiti. Kad je oštećenica najavila da će nazvati oca, okrivljenik joj je, tereti ga se, nastavio prijetiti, a kada je ona nazvala njihovog oca, ponovno joj je zaprijetio i pritom iz kuhinje uzeo kuhinjski nož te krenuo prema oštećenici, zbog čega se u sukob umiješala njihova majka, što je oštećenica iskoristila i pobjegla u svoju sobu gdje se zaključala i nazvala policiju. 

Navedeno okrivljenikovo ponašanje izazvalo je kod oštećenice strah za vlastiti život.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.