Grad Zadar objavio je program obilježavanja Dana Grada, koji u mjesec dana donosi više desetaka kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Središnji dio održat će se u utorak 24. studenoga, kada će se na Višnjiku održati svečana sjednica Gradskog vijeća te u 19 sati svečano otvoriti novoobnovljena šetnica Bedema zadarskih pobuna u sklopu projekta "Zadar Baštini - Integrirani kulturni program grada Zadra 2020."

Program je započeo jučer Hackatonom u Kazalištu lutaka Zadar, sutra se nastavlja predstavljanjem smjernica za uspostavu sudioničkog upravljanja na primjeru Centra za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade u Gradskoj knjižnici, a u ponedjeljak će se na Trgu sv. Frane otvoriti spomen-ploča Franzu Von Suppeu.

U srijedu 11. studenog otvorit će se izložba radova učenika srednjih škola pristiglih na natječaj Narodnog muzeja Zadar na temu vizualnog identiteta Grada Zadra Volim svoj Grad!, kao i objava rezultata i dodjela nagrada. U ponedjeljak 16. studenog otvorit će se tradicionalna izložba Izdavaštvo na zadarskom području Znanstvene knjižnice Zadar, dok će u utorak 17. studenog biti uspostavljene nove WiFi lokacije za besplatni gradski pristup internetu: Bedemi zadarskih pobuna, MO Brodarica, MO Crno, MO Crvene kuće, MO Smiljevac, MO Stanovi, Grad Zadar i Inovativni Zadar.

Cijeli program dostupan je na linku.