NOVO

V.d. predsjednik Županijskog suda u Zadru Marijan Bitanga obavijestio je javnost da je sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor protiv osumnjičenog državljana RH radi postojanja opasnosti ponavljanja istovrsne kriminalne aktivnost.

Isti je osnovano sumnjiv radi počinjenja 5 kaznenih djela protiv imovine, prijevarom iz čl. 236. st.1. Kaznenog zakona.

RANIJE

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar te Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim Zadraninom kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela prijevare.

Kao vlasnik graditeljskog obrta on je u rujnu 2016. godine s vlasnicima nekretnine, 79-godišnjakom i 54-godišnjakom, temeljem ugovora dogovorio izvođenje građevinskih radova na kući na području mjesta Luke na Dugom otoku, za što je kao predujam primio novčani iznos od oko 25.000 kuna, a do sada građevinske radove nije niti započeo.

Također ga se sumnjiči da je po prethodno smišljenim planom i u cilju da se materijalno okoristi dovodio oštećene u zabludu na način da je dogovarao izvođenje raznih građevinskih radova na nekretninama na zadarskom području. Nakon što bi primio predujam, radove ne bi dovršio u dogovoreno vrijeme ili ih ne bi niti započeo, a vlasnicima se više nije javljao na pozive.

Na taj način je još tijekom ove godine oštetio četvoricu vlasnika nekretnina i to 72-godišnjaka s kojim je dogovorio izvođenje radova na nekretnini u Petrčanima za koje je primio predujam od 12.000 kuna, zatim 39-godišnjaka vlasnika nekretnine u Radovinu gdje nije dovršio započete radove te ga oštetio za oko 80.000 kuna. Isto tako je u Biogradu od 63-godišnjeg vlasnika nekretnine primio predujam od 30.000 kuna, a izvođenje dogovorenih radova nije ni započeo, a u Viru je s 43-godišnjim vlasnikom sklopio u govor o izvođenju radova na nekretnini te primio 23.000 kuna, a da radove nije započeo.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijevara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Policiji, a ni javnosti, nije poznat od ranije.