Općinski sud u Zadru donio je osuđujuću presudu protiv 59-godišnjeg muškarca zbog krađe koja se dogodila još 2015. godine u jednom zadarskom disco klubu. Sud smatra da je Pažanin kriv što je sa sjedala u separeu uzeo i zadržao za sebe mobitel Samsung Galaxy 4 u vrijednosti od dvije tisuće kuna.

Oštećeniku, koji je te noći otišao na wc i ostavio mobitel na separeu, mobitel je vraćen od strane policije, ali na njemu se nisu više nalazili isti podaci, odnosno sve je bilo izbrisano i vraćeno na tvorničke postavke. Osuđeni muškarac je, s druge strane, u potpunosti negirao sve činjenice koje mu se stavljaju na teret. Iznio je da sigurno u policiju ne bi vratio mobitel koji je prethodno "ukrao", te da se ne radi o krađi, već nije znao tko je taj mobitel tamo ostavio. U tehniku se ne razumije i sam ima stari mobitel.

Sud je utvrdio da je okrivljenik svojim postupanjem ostvario subjektivna i objektivna obilježja kaznenog djela krađe za koje ga se tereti, te spornim smatra način na koji je došao u posjed tuđeg Samsunga. Temeljem svega navedenog, izrečena mu je uvjetna osuda u trajanju od 6 mjeseci na način da se izrečena kazna zatvora neće izdržati ako okrivljenik u roku od jedne godine ne počini neko drugo kazneno djelo. Naloženo mu je isplatiti i paušalni trošak kaznenog postupka u iznosu od tisuću kuna.