Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom i 29-godišnjakom sa zadarskog područja koji se sumnjiče za kaznena djela protiv imovine. 

Nju se sumnjiči da je u vremenu od lipnja 2017. do siječnja 2018. godine na prijevaran način, lažnim prikazivanjem činjenica da će, uz njenu pomoć, doći do pravnog posla kupoprodaje nekretnine, dovela u zabludu 24-godišnjaka koji joj je isplatio novčani iznos veći od 400 tisuća kuna. 

Također se sumnjiči da je zajedno s 29-godišnjakom u vremenu od siječnja 2018. do lipnja 2019. godine, s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist, silom i ozbiljnim prijetnjama prema 24-godišnjaku i njemu bliskim osobama, od njega iznudili novčani iznos od preko 480 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 39-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinila kaznena djela Prijevara i Iznuda predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, kao i 29-godišnjak zbog sumnje u kazneno djelo Iznuda.