Firma Grbić iz Privlake za EVN izvodi radove na ugradnji instalacija kojima će se budući Centar za kreativne industrije priključiti na plin.

- U tijeku su radovi na priključenju plina te se nadamo da bi plin mogli dobiti do kraja ovog tjedna, najavila je ravnateljica županijske u stanove INOVAcija, Katarina Colić.

Nakon toga će ugovoreni izvođač za Vodovod početi s kopanjem Murvičke ceste, te se nadamo i skorom priključku vode, dodala je ravnateljica. Jedni su iskopali nogostup, a drugi će razrovati kolnik, zbog čega će na tom dijelu Murvičke do daljnjega važiti privremena regulacija prometa.

Ravnateljica Colić izvjestila je kako su građevinski radovi na objektu u finalnoj fazi, a planirani završetak radova je 15. listopada. Vrijedni Slavonci, koji su se na gradilištu "pržili" cijelo ljeto, građevinari iz Sitolora, tvrtke iz Slavonskog brod, kasne svega mjesec i pol dana u odnosu na ugovor potpisan lani u rujnu, prema kojem su radovi trebali biti završeni za 12 mjeseci. U odnosu na korona opravdanje i uobičajenu praksu kašnjenja građevinskih radova, ovo je za sada najbrže izgrađen objekt javne namjene u Zadru.

Nakon završetka građevinskih i obrtničkih radova, uslijedit će opremanje samog Centra. Tri javne nabave za opremu su završene, a jedna je u tijeku. Procjena je da bi Centar bio kompletno opremljen krajem godine, informacija je ravnateljice Colić. Krajem siječnja bi Inovacija preselila s Trga tri bunara na Relju.

A kako će se dalje razvijati Centar za kreativne industrije, za kojeg je INOVAcija povukla iz EU fondova 20 od 24.4 milijuna kuna vrijednosti tog projekta, znat će se dogodine.