Danas su u multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi dodijeljene svjedodžbe ženama koje su u sklopu projekta "Zaželi" završile obrazovanje za gerontodomaćicu. Nositelj projekta je Općina Vrsi, a voditelj Kristian Vukić obavio je izniman posao u realizaciji te u konačnici pridonio ka učinkovitoj provebi europskog programa.

Edukacija za projekt započela je 6. srpnja u Pučkom otvorenom učilištu Zadar, a trajala je 180 sati. Gerontodomaćice su praksu izvršile u domovima sveta Marta u Poljicima čija je vlasnica Zlatka Prtenjača te vrškom domu Giovanni koji je predstavljala Jasna Perinić. Ravnateljica zadarskog Pučkog otvorenog učilišta, Jagoda Gluščević zahvalila je svim polaznicama edukacije na iznimnoj suradnji te im zaželjela sreću u budućnosti.

Program "Zaželi - program zapošljavanja žena" u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti.

- Ponosan sam što naša lokalna samouprava sudjeluje u ovom hvalevrijednom i ohrabrujućem projektu za žene koje se smatraju neželjenima u poslovnom svijetu, a ujedno ćemo kroz palijativnu skrb olakšati svakodnevicu te poboljšati kvalitetu života korisnicima, podsjetio je još jednom načelnik Luka Perinić.