Na zadarskoj Barutani, neizgrađenom prostoru ispod Vidikovca, jednoga dana u budućnosti niknut će velebni nogometni teren, na kojemu će igrati zadarski prvoligaš. Dok taj utopijski trenutak dođe, ovaj prostor ostavljen je na milost i nemilost pojedincima, a to znači deponiranju svakovrsnog otpada po puteljcima, u grmlju, na travnjacima...

Zabrinuti čitatelj javlja da je otpada svakog dana sve više te da nije rijetkost da se uz građevinski otpad, kojega je najviše, nađe komunalnog otpada, ali i životinjskih ostataka.

- Do sada nismo imali informaciju o postojanju divljeg deponija na toj lokaciji. Već ovog jutra uputit ćemo komunalnog redara da obiđe teren i postupiti po njegovom izvidu. Nažalost, takvih lokacija ima relativno dosta, nastojimo raditi na svijesti građana ali je to dugotrajan proces. Evo baš jutros Čistoća radi na uklanjanju otpada s lokazije na Maziji, prije rotora za Briševo, kaže nam zamjenik pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Hrvoje Šarić.

Za vjerovati je da će otpad brzo biti uklonjen, no dok se prostor ne uredi i privede svrsi teško je očekivati da će Barutana biti pošteđena novog odlaganja.