Idućeg tjedna održat će se sjednica Gradskog vijeća na kojoj će izvještaji o poslovanju podnijeti direktori komunalnih poduzeća, ali i gradonačelnik Zadra.

Javnost će doznati kakvo je bilo poslovanje Vodovoda, Nasada, Eko Zadra, Odvodnje, Sportskog centra Višnjik... ukupno 10 trgovačkih društava u prošloj godini, dok gradonačelnik izvještaj podnosi za proteklih šest mjeseci.

I dok su sve to odluke, tipa primljeno na znanje, uz pitanja oporbenih vijećnika, najvažnije su odluke usmjerene na ublažavanje korona krize. Za zakupce gradskih poslovnih prostora koji rade cijelu godinu, predloženo je da im se prepolovi cijena najma od 1. listopada do kraja ožujka. Onima koji rade samo sezonski, taj će popust iznositi 25 posto.

Sličan prijedlog odnosi se na zakupce javne površine. Uz uvjet da su podmirili prethodne obaveze, privremeno će biti oslobođeni plaćanja zakupa ovisno o ugovorima kakve imaju s Gradom za ovu i za iduću godinu.

Prvi put ove godine novinari će sjednicu moći uživo pratiti. U gradskoj upravi, naime, pronašli su zamjenski prostor koji udovoljava epidemiološkim preporukama - Multimedijalnu dvoranu na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

- Napominjemo da su svi nazočni na sjednici dužni cijelo vrijeme nositi masku i držati se propisanog razmaka, poručuju iz Grada.