Tko je stavio kante za smeće na Muraj, odnosno na nogostup ispred upravne zgrade Tankerske plovidbe?

Tehnički direktor čistoće Pero Zubčić kaže nam jutros kako mu je to prvi glas. To su kante za otpad koje su dodijeljene stanarima iz u Ulici Pravdonoše, a oni ih nisu htjeli u svom dvorištu, te ih je Čistoća izmjestila iza Arsenala na Muraju. Nakon negodovanja iz Ilirije, kante su premještene preko puta kao " komunalni ukras" bedema s liste svjetske baštine UNESCO-a.

Od rujna prošle godine, Muraj je zatvoren i pretvoren u gradilište. Gdje su za to vrijeme bile kante, pitali smo Zubčića koji kaže kako su bile  vraćene stanarima. Sa stanarima sam u više navrata imao sastanke. Oni koji su dolazili, bili su za to da se svakom ulazu vrate kante koje su im dodijeljene. Sustav spremnika je takav kakav je, a Čistoća nije policajac da nekom zapovijedi gdje će staviti spremnici za komunalni otpad. Očito da ih je netko preko noći premjestio, kaže Zubčić.

Kante su već danima na Muraju koji je još uvijek gradilište obnove i uređenja šetnice na zaštićenim bedemima.

One koje su bile kraj The Gardena, izmještene su u dvorište zgrade nasuprot Tankerske plovidbe, a sada su, zbog uređenja Ulice Ivana Brčića, neprimjereno stavljene uz  reprezentativnu poslovnu zgradu u Zadru.

Kako će se riješiti komunalije u odnosu na uskoro uređen Muraj  tek treba dogovoriti s drugim odjelima i gradskim poduzećima Nasadom i Čistoćom, kazao nam je pomoćnik pročelnika Ante Ćurković. Komunalci će, prema njegovim riječima, održavati i upravljati novom zadarskom šetnicom.

Je li sve što se sada događa, na dijelu Muraja uz hotel Bastion, koji je praktički otvoren za promet, samo privremeno stanje ili će to biti uzaludno ulaganje.