U petak 21. kolovoza s početkom u 10 sati u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića održat će se početna konferencija projekta regionalnog centra kompetentnosti. Na konferenciji će se predstaviti projekti "Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva" te „MEDIC1NSKA+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva".

Bespovratna EU sredstva će učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu. Uz unaprjeđenje infrastrukture kroz uređenje novih prostora, projekti pridonose i modernizaciji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzije. Projektnim aktivnostima koje uključuju edukacije, osposobljavanja, razvoj i modernizaciju kurikuluma i programa, zatim nabavu opreme te javno-zdravstvene kampanje obuhvaćeni su odgojno-obrazovni radnici te učenici i odrasli polaznici škole i partnerskih ustanova.

Projekte sufinancira Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond. Za projekt "Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva" školi i partnerima odobren je bespovratni iznos od 30 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 48,8 milijuna kn. Za projekt "MEDICINSKA+" školi i 13 partnera na projektu odobren je bespovratni iznos od 43,2 milijuna kuna.