U Narodnim novinama objavljen je natječaj za imenovanje ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru za mandatno razdoblje od četiri godine s mogućnošću reizbora.

Odbor Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru donio je odluku o raspisivanju natječaja 29. lipnja, u Narodnim novinama objavljen je 7. kolovoza, a kako je rok predaje kandidature osam dana, zainteresirani se mogu javiti do sutra, sa svom dokumentacijom koja je potrebna.

Dosadašnja ravnateljica Franka Troskot organizirala je brojne humanitarne akcije, uključujući u njih veliki broj volontera, a posebno su se isticale dostave pomoći starijima i bolesnima u vrijeme početka pandemije koronavirusa. U posljednjih mjesec dana najaktivniji su u organiziranju dobrovoljnog darivanja krvi, koje uvijek nedostaje tijekom sezone. Za pohvalu je i vođenje društvenih mreža, u čemu su najaktivniji Aktiv u Zadarskoj županiji.

Inače, svi kandidati trebaju imati završen studij, tri godine radnog iskustva u struci i sl. Ako se na javni natječaj javlja kandidat koji je već obnašao dužnost ravnatelja, isti mora dostaviti izvješće o radu u proteklom mandatu i pozitivnu ocjenu obnašanja dužnosti u proteklom mandatu.