Općinski sud u Zadru izrekao je novčanu kaznu od 600 kuna 58-godišnjoj Zadranki koja je prošle godine razbila vrata stana na Relji u kojemu se nalazila nevjenčana supruga njezinog bivšeg supruga, nazivajući je potom pogrdnim riječima.

U postupku je utvrđeno kako je ona u vidno alkoholiziranom stanju (1,33 promila) došla ispred stana u kojem stanuje njen bivši suprug, ali se on u njemu nije nalazio, već njegova nevjenčana supruga s unukom. Najprije je pokucala na vrata, a potom je bez ikakvog povoda kamenom razbila ostakljeni dio. Kad ju je nakon toga nedaleko od tog mjesta susreo bivši suprug, pozvao ju je da dođe s njim do stana što je ona i učinila nakon čega je, kada je došla u stan počela vikati na nevjenčanu suprugu riječima: „Kurvo, kravo".

U pisanoj obrani okrivljenica je priznala prekršaj i molila da joj se pomogne zato što mora platiti staklo jer ona i njena djeca nemaju niti za hranu, jer njen suprug ne da ništa. Ide u socijalni dućan jer na to ima pravo. Sve što je napravila bilo je iz očaja.

- Ne plaća ništa, kupio je auto, a ja i djeca smo skoro gladni. U stanu imam bolesnog psa, stan je u rasulu, a suprug ne pomaže, navela je u obrani.

Sud je prilikom određivanja visine kazne okrivljenici cijenio kao olakotne okolnosti priznanje prekršaja, neosuđivanost u posljednje tri godine za iste ili slične prekršaje, te što je prekršaj počinila u većem stupnju alkoholiziranosti, a vodio je računa i o njezinom lošem imovnom stanju.