Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 23 i 21 godinu.

Sumnjiči ih se da su se jučer, 6. kolovoza oko 04.00 sata u Šopotskoj ulici u Benkovcu verbalno, a potom i fizički sukobili. Starijem od dvojice mladića pružena je liječnička pomoć, a kako neslužbeno doznajemo, izbijena su mu dva zuba. Nakon saniranja ozljede, priveden je na krim obradu u službene prostorije gdje je verbalno vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te pružao aktivan otpor.

- Kako muškarac nije prestajao s aktivnim pružanjem otpora, policijski službenici su ga uz uporabu tjelesne snage polegli na pod, kojom prilikom je muškarac udario policijskog službenika u predjelu oka, te ga pri tom lakše ozlijedio, priopćili su iz PU zadarske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava protiv 21-godišnjaka, koji je napuhao 1.30 promila, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, te protiv 23-godišnjaka (0.6 promila) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi u pokušaju. Kako doznajemo, obojica uhićenih mladića su s benkovačkog područja.