NOVO Iz lokalnog Stožera civilne zaštite stiglo je priopćenje o smrtnom slučaju kao i o dva nova slučaja zaraze na zadarskom području:

- Jedna je osoba preminula na COVID odjelu OB Zadar. Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Prema preminuloj osobi poduzete su posebne protuepidemijske mjere za siguran ukop prema posebnom protokolu.

Osim toga dvije su novozaražene osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli te o muškarcu koji je zaprimljen u bolnicu zbog druge bolesti te je rutinski testiran. On je zadržan na COVID odjelu.

U samoizolaciji je 87 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 10 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja mjere.

RANIJE Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar jučer je preminuo muškarac rođen 1935. godine.

On je jedna od dvije žrtve koronavirusa o kojima je jučer u priopćenju za javnost bez dodatnih informacija izvijestio Nacionalni stožer civilne zaštite. Lokalni Stožer o smrtnom se slučaju nije oglasio, već nam je informaciju potvrdio tek na naš upit tragom pisanja Jutarnjeg lista.

- Nismo ni mi znali, danas ide izvještaj. Ta osoba nije preminula od COVIDA-19, već je prije bila jako bolesna, te je u Opću bolnicu Zadar došla u iznimno teškom zdravstvenom stanju. Što se tiče izvještaja, prilikom takve smrti postoji posebna procedura dogovora sa Zavodom u Zagrebu, objasnio nam je jutros izostanak informacije načelnik Stožera Šime Vicković.

Riječ je o drugoj žrtvi koronavirusa u Zadru.