Općinski sud u Zadru izrekao je novčanu kaznu vlasniku jednog restorana iz okolice Zadra koji je fizički napao svoju konobaricu, tvrdeći da ga potkrada te da mu je, između ostalog, ukrala zlatnog dupina. Kako je kasnije na sudu utvrđeno, on je dupina pronašao, ali je nakon sukoba dao otkaz konobarici s kojom je stalno bio u svađi.

Kako je utvrđeno, on je u kolovozu prošle godine u svojoj obiteljskoj kući narušavao javni red i mir na način da je isti u njegovoj kući na gore navedenoj adresi verbalno a potom i fizički napao 56-godišnjakinju, vičući i galameći te je vrijeđao nazivajući je gov.. i lopovom, a potom je uhvatio za nadlakticu desne ruke te je počeo navlačiti. Tom prilikom razbio joj je naočale za vid koje je držala u desnoj ruci te nakon što je ista pružila otpor tako da ga je odguravala od sebe isti joj je nanio ozljede u vidu ogrebotine iznad lijevog oka i po grudom košu.

Na glavnoj raspravi negirao je počinjenje djela prekršaja koje mu se stavlja na teret, tvrdeći da je ona napala njega i rasparala mu košulju. Svjedok je ipak potvrdio kako je on vikao na zaposlenicu, nazivajući je pogrdnim riječima i tvrdeći da joj neće platiti. Među njima su stalno postojale nesuglasice, jer ju je optuživao da mu je ukrala zlatnog dupina, međutim kasnije je rekao da je on toga zlatnog dupina našao.

Sud je okrivljenom vlasniku restorana izrekao novčanu kaznu nešto manju od 600 kuna.