Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u subotu je za vrijeme svečanog misnog koje je predvodio u katedrali sv. Stošije u Zadru za svećenika je zaredio don Marka Vujasina iz župe Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima.

Poželjevši don Marku da bude na visini zadatka kojeg mu Crkva povjerava, nadbiskup je rekao da Crkva od onih koji se odluče za svećeništvo traži da imaju prokušane vrline. Izrazio je radost Crkve zadarske za milosni dan ređenja i zahvalio Bogu što don Marko svetim činom ređenja postaje navjestitelj Božje istine koja spašava.

- Svećeništvo nije obična služba, nego sakrament. Bog se služi siromašnim čovjekom kako bi po njemu bio nazočan među ljudima i djelovao u njegovo ime. Ta je Božja smjelost, kako je lijepo rekao Benedikt, kojom sebe povjerava ljudskim bićima, krhkima, slabima i grešnima te usprkos naše slabosti, smatra nas sposobnima da djelujemo u njegovo ime, doista velika, rekao je mons. Puljić, poželjevši da puk ode iz katedrale s osobnom odlukom moliti za nova svećenička zvanja i moliti za kler Zadarske nadbiskupije.

Na kraju mise, prije nego je udijelio mladomisnički blagoslov, don Marko je zahvalio nadbiskupu Puljiću koji mu je bio podrška od prvog dana kad je primljen u kandidate za sveti red, odgojiteljima Bogoslovnog sjemeništa Družbe Isusove u Zagrebu, župniku u Pakoštanima don Jerolimu Lenkiću i bivšem župniku don Juri Zuboviću, roditeljima i rodbini.

Don Marko je slavio svoju mladu misu u nedjelju 28. lipnja u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima.