Uprava Hotela Zadar najavila je kako su za petak,  26. lipnja organizirali rušenje bespravno nadograđenih dijelova i teresa plažnog objekta na Kolovorama, a na temelju važećeg inspekcijskog rješenja o rušenju.

To rješenje idućeg tjedan ide u zastaru. Hoteli Zadar, koji su taj ugostiteljki objekt u bazičnim dimenzijama imali upisan u temeljeni kapital, već su jednom pokušali akciju rušenja. Tada nisu imali podršku građevinske inspekcije, koja je iz svojih razloga izbjegla izaći na teren.

Uprava Hotela Zadar uputila je nanovo prijavu rušenja svim nadležnima. Odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Zadra poslana je žurna prijava rušenja 15. lipnja. Napravljeno je to u zakonskom roku od 8 dana koji istječe u petak, kada su nadležni iz Grada Zadra pozvani da uklone zaštitnu ogradu.

Naime, Grad Zadar je nekom brzinskom odlukom Ministarstva mora (koju nisu objavili, op.a) dobio taj bespravno podignut objekt na upravljanje nakon sudskog spora u kojem je Država na Trgovačkom sudu izvlastila - gle koga, korisnika plažnog objekta Sokol projekt, a ne formalnog posjednika Hotela Zadar. Isti taj Sokol projekt je dobio inspekcijsko rješenje o zatvaranju 2017. godine, jer nisu imali potrebne ugostiteljske uvjete. Iako su se vadili na koncesijsko odobrenje koje im je izdao Grad Zadar i na godine kada je objekt bio zapečaćen, Sokol projekt je izgubio parnicu s Državom. Otišli su u stečaj, a potom i u likvidaciju, a Grad Zadar preuzima upravljenje objektom koji bi se sutra uz njihovu asistenciju trebao ogoliti od bespravno sagrađenih dijelova.

Ukoliko se ne odazovu, smatrat će se da sabotiraju pravnu državu, tako, ali pravnim riječima, navodi se u priopćenju Uprave Hotela Zadar. Oni su pozvali i građane na oprez i kretanje izvan zone rušenja.