Unatoč nedovršenom poslu radnici zadarske tvrtke Sub Mission napuštaju gradilište u Diklu, na kojem od sredine siječnja traju radovi na uređenju sunčališta i šetnice.

- Na sastanku s našim mještanima te pročelnikom Darkom Kasapom iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo postigli smo zajednički dogovor da se radovi obustave nakon sredine lipnja, a plaža uredi na način da bude funkcionalna i sigurna za posjetitelje. Prema posljednjim informacijama kojima raspolažemo, do sredine ovog tjedna strojevi i ograda bit će uklonjeni, a plaža spremna za prve posjetitelje, rekla nam je predsjednica Mjesnog odbora Diklo Martina Matešić ističući kako su zadovoljni komunikacijom s gradskom upravom te ostvarenim dogovorom.

Gradilište u Diklu jedno je od rijetkih u Zadru kojeg je zaustavila epidemija koronavirusa, uslijed koje je izvođač zatražio privremeni zastoj radova u trajanju od mjesec i pol dana.

- Dinamika i tijek radova nešto su sporiji nego što je bilo planirano. Kao Mjesni odbor više smo puta izrazili nezadovoljstvo vezano uz dinamiku izvršavanja radova, a posebice jer je većina gradilišta nastavila s radom bez obzira na COVID-19. Iz nadležnog odjela Grada Zadra su nam istaknuli kako su za ta kašnjenja ipak postojali objektivni razlozi proizašli upravo iz situacije s COVID-19, komentirala je zastoj Matešić.

Za jesen je tako odgođeno postavljanje drvenog sunčališta i nosača, no Matešić ističe kako će u suradnji s investitorom, Gradom Zadrom, učiniti sve potrebne korake kako bi se plaža pripremila za turističku sezonu.

Podsjetimo, izvedba radova vrijednih 3.2 milijuna bila je kritizirana u javnosti od strane oporbene županijske vijećnice Marjane Botić koja je gradnju na škrapama nazvala devastacijom obale.

Matešić nam je pak rekla kako je takvog mišljenja manji dio mještana.

- Ono što nam je osobito drago je da se većina mještana raduje završetku radova i sviđa im se ponuđeno rješenje, dok je jedan manji dio mještana ipak izrazio nezadovoljstvo ovim projektom radi škrapa (grota). Svakako se nadamo da će se po završetku ovo uređenje ipak svidjeti svima, poručila je HDZ-ova predsjednica MO Diklo.