Iako gradske vlasti svake godine donose program pripreme za turističku sezonu, koji je samo "copy paste" nečega što se ne vidi u prostoru, može se vidjeti koliko je zapuštena gradska povijesna jezgra koja se već godinama nudi turistima. Komunalno uređenje Grada sastoji se od malih stvari koje uglavnom smetaju građanima, a koje nadležne službe ne zapažaju.

Pa tako ni reklamu privatnog staračkog doma iz Otočca - metalnu reklamu koja je, sudeći prema zahrđalim vijcima, davno zavidana na kamenom zidu Muraja. Stavljena je uz Nova vrata kao spomen nekulturne baštine.

Drugi spomen nemara je postolje znaka koje je netko ostavio nakon tko zna više kojih radova, a koji je trebao biti vezan za privremenu regulaciju. Smeta li kome ova umjetnička instalacija? Naravno da ne.

Sve više je komunalnog nereda uz Branimirovu obalu, vidljivih nakon intervencija  gradskih komunalnih firmi. Uz palme, ovakav prizor na zeleno - kamenoj površini ukazuje na zaborav.
Nadamo se da korona i manjak novca u gradskoj blagajni nisu opravdanje da se Grad barem malo komunalno uredi, ako je šminkanje zbog gostiju odavno postala iluzija.

Samo treba hodati i vidjeti sve te male stvari, davno je rekao jedan stanar Poluotoka, u želji da Grad ljepše i urednije izgleda. Radi samih Zadrana, a ne samo zbog turista.