Na Silbi, koja je i do sada bila specifična u izborima za Vijeće Mjesnog odbora, došlo je do smjene.

Umjesto Nenada Burića krajem prošlog tjedna je izabrana Diana Klanac. Iz Odjela za gradsku samoupravu obavijestili su nas kako je sjednica vijeća MO Silba održana 29. svibnja u prostorijama MO Silba.

"Na dnevnom redu bio je izbor predsjednika MO jer je ostavkom g. Burića ostao bez predsjednika. Od četiri člana koliko broji ovaj mjesni odbor, tri su bila nazočna na sjednici. Iznesen je jedan prijedlog za predsjednika, te je jednoglasno usvojen nakon tajnog glasovanja. Za novog predsjednika MO Silba izabrana je Diana Klanac", navodi se u informaciji Grada Zadra u kojoj je Diana Klanac, inače učiteljica, proglašena predsjednikom umjesto predsjednicom. I to na otoku gdje je u prošlom mandatu MO bila isključivo ženska vladavina.

Aktualno Vijeće MO Silbe raspalo se u korona krizi, kada je sada već bivši predsjednik Nenad Burić kritizirao privremenu povezanost otoka s kopnom preko katamarana Princ Zadar te prijetio kaznenom prijavom šefici Agencije ako korona dođe na otok.

- To je bilo njegovo samostalno djelovanje zbog čega smo sazvali Vijeće i on je nakon dva dana javio kako će dati ostavku, upoznala nas je nova predsjednica s pozadinom smjene za koju se već dugo zna na Silbi i u zadarskoj javnosti.

Burić je bio s liste NS Reformista kao i Bogdan Lazarin, koji je ostao u Vijeću, ali kao formalni član. Ne odaziva se na sastanke, kazala nam je predsjednica MO Silba uz napomenu da vijeće od troje članova zakonski može djelovati. Uz predsjednicu Dianu Klanac, ostali su članovi Igor Supičić i Marin Jurić.