ZADAR- Sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati 13. svibnja, a na koji način, to ni danas nije dogovoreno između predstavnika klubova vijećnika. Vladajući žele sjednicu putem video - konferencije, a oporbeni uživo.

- Ovo je drugi krug pregovora u kojem smo ustrajali na povratku u Gradsku vijećnicu. Njima to očito ne odgovara radi kvoruma, jer imaju jednog starijeg koalicijskog partnera ili zbog nečeg drugoga. U svakom slučaju najavljena je sjednica s 20 točaka dnevnog reda. Ako se želi povratak u normalu, onda je ovo prilika da i mi to pokažemo svojim djelom. Ali HDZ-ovi predstavnici Ante Babić i Elvira Sterle tvrde kako bi to bilo neodgovorno i da ne bi bilo primjereno s obzirom na epidemiološku situaciju, kazao nam je nezavisni vijećnik Mladen Malta.

Na današnjoj rundi pregovora umjesto SDP-ove Irene Dragić bio je Daniel Radeta.

Ista rasprava se vodi i oko načina održavanja zagrebačke skupštine. Jedni žele izbjeći komunikaciju oči u oči s virtualnom stvarnošću. U Zagrebu, zanimljivo, skupštinu uživo kao oporba traži klub HDZ-ovih vijećnika, dok bi se Bandićev klub dopisivao elektroničkom poštom, odnosno održao skupštinu putem "e-maila".