Nakon što su odgodili otvaranje ponuda na natječaj dogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, procijenjena vrijednosti 25 milijuna kuna, u upravi Odvodnje optimistično su najavili početak radova u srpnju. Očekivani, jer u vremenu koronavirusa ali i rastezljivosti javne nabave, ništa nije nemoguće. Prijašnji rok početka izvođenja radova s lipnja pomaknut je za srpanj.

Umjesto današnjeg otvaranja ponuda - točno u podne, krajem prošlog tjedna Odvodnja je "zbog situacije s korona virusom (COVID 19) odlučio produljiti rok za dostavu ponude". Novi rok za dostavu ponude je 4. svibnja, također u 12 sati. Tim se izlazi u susret potencijalnim ponuđačima za oavj važan posao - tehnoločki popravak pročistača Ričine iz 2009. godine koji se nalazi nasuprot Gradskog groblja iz 2009. godine.
Odvodnja planira pet zahvata kojim bi se tehnološki poboljšao postupak s otpadnim vodama, osobito iz crnih jama. Osim natkrivanja bazena, izgradio bi se i podzemni spremnik za pražnjenje crnih jama, te bi se dobile tehnološke vode za čišćenje uređaja, doznalo se iz natječajna dokumentacije objavljene u veljači. U međuvremenu je bilo 7 upita i objašnjenja te dokumentacije što je potvrda interesa za ovaj posao za koji financiranje je osigurano putem EU projekta aglomeracije Zadar - Petrčane koja još nije počela.