Na Uskrs stižu dobre vijesti iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije - od jučer nema novih pozitivnih nalaza tako da ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije ostaje 72.

Do sada su na zadarskom području testirane ukupno 643 osobe. Od 72 pozitivne osobe 9 ih je na COVID odjelu Opće bolnice Zadar od kojih je dvoje na respiratoru.

Policijski službenici su na području PU zadarske u protekla 24 sata obavili 326 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije i utvrdili kako se u tom vremenu jedna osoba nije pridržavala izrečene mjere.

U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 40 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

- Još vas jednom molimo nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata. Još jednom apeliramo na građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Sretne i blagoslovljene uskršnje blagdane vam želimo, provedite ih u krugu svoje obitelji i ostanite doma!, poručili su iz Stožera.