Ministar Vili Beroš u petak je na konferenciji županijskog stožera rekao kako zna da u Zadru ima više od 16 respiratora, koliko su do tada isticali iz Opće bolnice Zadar. Što ministar zna a da nije do tada bilo prezentirano?

- Kad se govori o respiratorima pričamo o stacionarnim respiratorima, visokokvalitetnim i najmodernijim uređajima koji nam trebaju u ovim slučajevima. Čim je krenula ova priča otvorili smo nabavku i za sada ih imamo 18, a imamo dojavu da će nam u srijedu stići još dva. To su najmoderniji aparati koji se mogu naći na svijetu, rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc.

Što se tiče zadarskog uređaja za testiranje na koronavirus, on je prošao rad s kontrolnim testovima i potom ispitivanjem zaraze na koronavirus.

- Ti reagensi namijenjeni su za pacijente za koje u roku od dva sata moramo imati rezultat. Napravili smo ih desetak, za sada su svi bili negativni. Krenulo je i testiranje u COVID ambulanti na Ravnicama, gdje smo imali 30 uzorkovanja, od toga jedan je bio pozitivan, izvijestio je dr. Alan Medić.