Općina Vir donirala je 50.000 kuna Općoj bolnici u Zadru za borbu protiv Covida-19, a to je posljednja u nizu protuepidemijskih i drugih mjera koje su virska općina i Stožer civilne zaštite Općine Vir poduzeli od početka krize.

Dosad je Općina Vir u raznim prigodama za potrebe Opće bolnice u Zadru - odjelima ginekologije, pedijatrije, kirurgije, interne i patologije - donirala više od 500.000 kuna, a ova donacija zadarskoj Općoj bolnici trebala bi pomoći uvjetima u kojima rade zadarski liječnici te kontroli širenja pandemije, odnosno borbi protiv Covida-19. Zadarsku su bolnicu u više navrata donirali i virski poduzetnici iznosom većim od 100.000 kuna.

- Opća bolnica Zadar, svi liječnici i cjelokupni zadarski zdravstveni sustav poduzimaju iznimne napore kako bi zaustavili širenje koronavirusa, a u toj izloženosti i borbi prijeko im je potrebna pomoć zajednice i cijele naše regije. Ova je donacija jedan vid naše zahvalnosti i podrške - kaže načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Prethodno je virski Stožer civilne zaštite osigurao osobama starijima od 60 godina s prebivalištem na Viru zaštitne maske i rukavice, a istim je zaštitnim sredstvima opskrbio i virsku ambulantu. Virsku liječnicu dr. Veru Bulajić, koja je bila na specijalizaciji obiteljske medicine u Splitu, uspio je vratiti na otok gdje sada djeluje po redovnom rasporedu i radnom vremenu