Informaciju da se dijete, kojeg je otac tijekom samoizolacije doveo u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, trenutno nalazi s majkom u Zadru, Stožer civilne zaštite Zadarske županije saznao je iz medija.

- Vjerojatno je taj roditelj s djetetom došao na područje grada Zadra prije nego što je donesena odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Prema uputama, svi oni koji su tada došli, dužni su se javiti lokalnom Stožeru i evidentirati se i reći jesu li u samoizolaciji ili nisu. Mi ćemo danas provjeriti o kome se radi. Trebamo to napraviti zajedno sa Zavodom jer mi u ovom trenutku nemamo pristup informacijama, zbog kršenja GDPR-a i ostalih propisa. Stupit ćemo u kontakt s tim roditeljima i ako je to tako, mogu slobodno reći da je to loša stvar za naše društvo. Taj roditelj se treba javiti dežurnom epidemiologu, a najmanja stvar koju mogu napraviti je nazvati gradsku upravu i javiti da su na toj adresi u slučaju da se, ne daj Bože, nešto dogodi, istaknuo je na novinarski upit načelnik županijskog Stožera Šime Vicković.

Podsjetimo, zbog tog slučaja, koji se dogodio 11. ožujka, troje djelatnika bolnice odmah je stavljeno izvan pogona. Ubrzo je utvrđeno kako su on i njegovo dijete zaraženi koronavirusom. Otac je jučer za 24sata izjavio kako se dijete, za razliku od njega, sada osjeća dobro.