Otvorene su ponude za dovršetak APN-ovih stanova u Biogradu, za koje su članovi 54 mlade obitelji podigle kredite, a onda ostale bez ičega, jer je vlasnik tvrtke Centrogradnja preminuo, čime su obustavljeni svi radovi. Nakon prosvjeda Biograđana država je raspisala novi natječaj, a budući da je prvi izvođač obavio oko 15 posto posla, umjesto 10,5 milijuna kuna, na koliko je pristala Centrogradnja, građevinarima je ponuđeno da projekt dovrše za 8,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Na otvaranju ponuda - šok. Javile su se tri tvrtke, ali sve s daleko većim ponudama od procjene. Tehno-elektro iz Đakova posao bi dovršio za 15,8 milijuna kuna, Palace iz Zagreba za 15,9, dok je zajednica ponuditelja iz Zagreba cijeli posao procijenila na preko 19 milijuna kuna, odnosno 24 milijuna kuna s PDV-om.

Jasno je da uz ovakve ponude zgrade neće moći biti dovršene po cijenama po kojima su se prodavali povlašteni kvadrati od 1.125 do 1.206 eura, čak niti uz besplatno zemljište koje je Biograd donirao. Jedina izvjesna opcija je raskid ugovora. Naime, s obzirom na to da ni uz sudjelovanje Grada Biograda s dva milijuna kuna država neće pokrivati razliku u cijeni, stvar će se vratiti na mrtvu točku, a obitelji bi trebale biti obeštećene za uloženi novac.