Sinoć je održana sjednica Vijeća Mjesnog Odbora Poluotok kojoj je prisustvovalo šest od sedam izabranih članova: Frane Brajković, Lucia Kolega te Siniša Šužberić (ZB), Ivan Čulina (SDP), Igor Šokota i Ivan Mišulić (HDZ), dok je Vlasta Mišurac (REF) svoju odsutnost opravdala neodgodivim obvezama, izvijestio je predsjednik MO Frane Brajković.

Sjednici su nazočili i predstavnici Inicijative Građana, koji su članove Vijeća izvijestili su o dosadašnjem djelovanju te o razvoju situacije vezano za peticiju "Dostojanstven Život na Poluotoku".

Na sjednici je usvojeno šest točaka Dnevnog reda od kojih vrijedi posebno istaknuti usvajanje točke o "Prioritetnim problemima stanovnika Poluotoka" (PPSP). Kao PPSP usvojeno je šest točaka: parking za stanovnike, buka ugostiteljskih objekata i radno vrijeme, neugodni mirisi ugostiteljskih objekata zbog nepoštivanja MTU te (ne) zbrinjavanje otpada istih, očuvanje i renovacija dječjih i sportskih igrališta te zelenih površina, revizija i predlaganje Uvjeta za iznajmljivanje Gradskih prostora te kao posljednje omogućavanje pristupa institucijama i javnim površinama za osobe s invaliditetom.

Uz to, usvojene su i točke o planovima za renoviranje prostorija, pokretanju radnih skupina Građana, Mladih te Radne skupine obrtnika i poslovnih subjekata, a prihvaćene su i točke o načinu komuniciranja s građanima (poštanski sandučić, mail, fb stranica). Kao tajnica MO Poluotok izabrana je Lucia Kolega.
Sljedeća sjednica planirana je za mjesec dana, a građani su pozvani da sudjeluju u radu MO-a svojim prijedlozima i kroz priključivanje radnim skupinama.