Prvi dan novog sistema naplate parkinga ispred zgrade Poliklinike izazvao je gužvu u Ulici Ljudevita Posavskog.

Uprava Opće bolnice Zadar ovom je odlukom uvela reda na parkiralištu na kojem je danas bilo slobodnih mjesta, čiji je pronalazak ranije predstavljao nemoguću misiju. No, s druge strane rampe zato vlada nered - taksisti i pojedini vozači osobnih automobila besplatan parking pronašli su na prostoru autobusne stanice te nogostupu. Fotografijama smo jutros zabilježili taj prizor, ali ne i pauk službu i policiju koja bi ga kontrolirala.

Podsjetimo, sat parkiranja ispred Poliklinike od danas košta tri kune i naplaćuje se od 00:00 do 24:00 sata. Za pacijente su prva dva sata besplatna, dok je djelatnicima bolnice dostupna povlaštena mjesečna karta za 100 kuna.

Raspoloživo je oko 200 parkirališnih mjesta, uz 20 mjesta za invalide koji pravo na besplatni parking ostvaruju uz predočenje invalidske iskaznice i priložene parkirališne karte na Info pultu glavnog ulaza Poliklinike. Za troškove parkinga nastale u vremenu nakon 15 sati, kao i u dane vikenda i blagdana, refundacija se vrši radnim danom na glavnoj blagajni Opće bolnice Zadar.