Zadarska nadbiskupija organizira veliko Nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Zagreb u subotu, 21. ožujka u kojem će sudjelovati kler, redovništvo i vjernici laici, predvođeni zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem.

Tim povodom nadbiskup Puljić uputio je Pismo svećenicima, redovnicama i redovnicima,katehetama i župnim suradnicima te svim vjernicima laicima kojim ih „najsrdačnije poziva" da se priključe Nadbiskupijskom hodočašću u zagrebačku katedralu gdje će uz grob bl. Alojzija u subotu, 21. ožujka nadbiskup Puljić predvoditi svečano misno slavlje s početkom u 11,00 sati. U poslijepodnevnim satima predviđen je pohod u Krašić, mjesto rođenja i smrti našeg blaženika a postoji mogućnost i za pohod u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu.

„Ovo vrijeme prije hodočašća neka bude prigoda dublje upoznati vjernike s bogatom duhovnom baštinom našeg velikana, blaženog Alojzija. Dok se već sada počinjemo pripravljati za hodočašće, s nestrpljenjem i radošću čekamo dan kad ćemo se okupiti u katedrali našeg glavnog grada Zagreba, pa uz grob blaženoga Alojzija osobito moliti Božje svjetlo, nadahnuće i zaštitu" poručuje nadbiskup Puljić vjernicima Zadarske nadbiskupije.

Zainteresirani hodočasnici mogu se prijaviti župnicima u župnim uredima.