Jučer je postavljena ograda na zapadnoj strani Muraja koji je prošle godine u rujnu pretvoren u gradilište EU projekta parternog uređenja i pretvaranja u šetnicu.

Grad Zadar je nositelj investicije, izvođač radova Minigradnja iz Vodica, a ugovoreni rok je 12 mjeseci.

- Do sada je napravljeno 70 posto grubih radova, obavljena su arheološka istraživanja i sada prelazimo na drugu fazu prema dinamičkom planu koji ima tri faze. S tim planom na vrijeme su upoznati svi korisnici uz taj potez, ukupne dužine 750 metera: od Muzeja antičkog stakla, Narodnog lista, preko stanara, hotela Bastion te unajmitelja The Gardena. Nitko se nije bunio zbog gradilišta, doznaje se od pomoćnika pročelnika Ante Ćurkovića.

U planu je da ova faza radova na netom zatvorenom dijelu gradilišta traje do mjesec i pol dana. Hotel Bastion je i ranije zatvoren kao i susjedni mu hotel Almayer. Sada je ostao nepristupačan.

U završetku ovog projekta bit će radovi na uređenju početka Ulice bedema zadarskih pobuna do ulaza u gradsku garažu. U prvoj fazi obavljena su i arheološka istraživanja. Rezultati su bili očekivani i nisu bitno utjecali na dinamiku radova koliko kišno razdoblje od dva mjeseca.