NOVO

Za Dnevnik Nove TV vozačica I. Š. otkrila je što se točno dogodilo na cesti kojom već godinama ide na posao. Kaže da je u jednom trenutku izgubila nadzor nad svojim automobilom i nekoliko se puta okrenula na cesti prije nego što je pomislila: Bože, završit ću u moru.

Već u idućem trenutku automobil je visio s drvenog mola za čamce. 40-godišnjakinja je ostala prisebna i nazvala je vatrogasce, koji su, kaže, došli vrlo brzo. Vozačica je na licu mjesta policiji platila novčanu kaznu u iznosu od 750 kuna.

Tomislav Dokoza, zapovjednik JVP-a Zadar, kazao je da je na mjesto nesreće izašlo šestero vatrogasca i dodao da su ovakve tehničke intervencije mnogo češće nego one koje uključuju vatru. Otkrio je da su se vatrogasci koristili obližnjim gumenjakom koji se nalazio u plićaku kako bi došli do vozačice zarobljene u automobilu.

Dokoza je objasnio i da je u cijeloj priči najvažnije bilo prvo osigurati i stabilizirati automobil kako se ne bi prevrnuo. Tek nakon toga mogli su pomoći vozačici da izađe iz automobila.

RANIJE

Još jedno vozilo jutros je zamalo završilo u moru uz Obalu kneza Trpimira u uvali Maestral.

Neozlijeđenu vozačicu spasili su vatrogasci koji su prije 8 sati dobili dojavu kako je vozilo zaustavljeno na rubu obale. Djelatnici JVP-a hitno su upućeni na mjesto događaja kako bi izvukli vozilo na kolnik. Naknadno doznajemo kako su ga samo osigurali da ne padne u more te se čekala vučnu službu koja ga je iza 9 sati izvukla na kolnik.


View on YouTube

Na lice mjesta stiglo je i vozilo Hitne pomoći i naša novinarka koja je snimila situaciju. Prema prvoj informaciji iz PU zadarske, na Trpimirovoj obali dogodila se prometna nesreća. Očevidom je utvrđeno da je vozilo zadarskih registracijskih oznaka, marke Nissan Micra, sklizlo prema moru te se zaustavilo na drvenom mulu, dok jednom stražnjom stranom ostao  visjeti u zraku. Vozačica (41) je neozlijeđena uspjela uz pomoć vatrogasaca izaći iz vozila.

Zadar je jutros osvanuo s velikom vlagom, a na mjestima je uslijed niske temperature bilo i mraza. Jučer je zadarski gradonačelnik Branko Dukić dobio novinarsko pitanje kako će nadležni u Gradu Zadru poboljšati sigurnost na Trpimirovoj obali, ali odgovora nije bilo.