U prostorima Općine Polača i Općine Pakoštane uspostavljena je info točaka projekta „AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području".

U sklopu info točke, osim informacija o projektu, posjetitelji mogu saznati kontakte osoba koje su, u sklopu projekta AlterNET osposobljene za obavljanje poslova knjigovođe-računovođe, te specifično za obavljanje poslova knjigovođe-računovođe za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i kontakte osoba educiranih za izradu poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja. Na info točkama, uz plakate s ovim informacijama, dostupni su i letci.

Do sada je ukupno uspostavljeno 6 ovakvih info točki. Prethodno uspostavljene nalaze se u prostorijama udruge „Eko-Zadar" na adresi Špire Brusine 12 u Zadru, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA-e) na adresi Put Murvice 14 u Zadru, u prostorijama Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije, te u prostorijama Općine Gračac.

Do konca projekta predviđeno je uspostavljanje ukupno 11 info točki, odnosno još u prostorijama gradova Benkovca i Obrovca, te općina Novigrad, Stankovci i Sv. Filip i Jakov. Letci s kontaktima dostupni su za preuzimanje OVDJE.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar" u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.