Turistička zajednica grada Zadra raspisala je javni poziv za sufinanciranje organizacije i održavanja manifestacija u 2020. godini na području grada Zadra značajnih za turističku i kulturnu ponudu grada.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih sredstava Turističke zajednice grada Zadra za događanja na području grada Zadra od značaja za turističku, kulturnu, gastronomsku, sportsku i ostalu ponudu kao motiva dolaska turista u destinaciju. Kriteriji za donošenje odluke o sufinanciranju manifestacija su vrijeme i mjesto održavanja manifestacija, sadržaj i kvaliteta događanja (kvaliteta programa, raznovrsnost sadržaja programa: zabavni, kulturni, sportski, eno-gastro), broj sudionika i posjetitelja, originalnost, prepoznatljivost i kvaliteta, tradicija održavanja manifestacija, zastupljenost u domaćim i stranim medijima i sl.

Turistička zajednica grada Zadra zadržava pravo nadzora svake održane manifestacije s ciljem ocjene kvalitete i uspješnosti programa u odnosu na dostavljene prijave. U slučaju nepridržavanja dostavljenih programa, moguće su promjene u isplatama. Bespovratna sredstva potpore mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za događanja koja se održavaju u 2020. godini.

Obrazac za prijavu zajedno s uputama za prijavljivanje nalazi se na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Zadra.