Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u noći s 29. na 30. prosinca na plaži Janice u Pakoštanima namjerno izazvao požar na drvenom, sezonskom ugostiteljskom objektu 29-godišnjeg vlasnika. 

Vatra se proširila i na drugi drveni objekt, konstrukciju za masažu u vlasništvu 43-godišnjaka. U požaru su do temelja izgorjela oba drvena objekta, a sveukupna materijalna šteta iznosi preko 40 tisuća kuna. Službeni uzrok požara je djelovanje otvorenog plamena, a konkretno sredstvo policija zbog daljnjih izvida još ne otkriva.

Protiv 34-godišnjaka nadležnom je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te oštećenja tuđe stvari. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o mještaninu Pakoštana i poznaniku 29-godišnjaka s kojim je imao nesuglasice. Osumnjičeni 34-godišnjak od ranije je poznat policiji po narušavanjima javnog reda i mira.