Pobjedu Zorana Milanovića večeras su komentirali u zadarskom stožeru HDZ-a. Očekivano ih nije komentirao voditelj kampanje Šime Erlić, već šef županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta.

- Čestitamo Milanoviću na pobjedi. Što se tiče naše županije, tu je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila, dobila 11 tisuća glasova više nego Milanović, tako da ja čestitam i zahvaljujem svima onima koji su se trudili i izašli na izbore i koji su dali glas Grabar-Kitarović, bez obzira na to što ona nije pobijedila. Sutra je novi dan, s novim predsjednikom i mi nastavljamo svoj put, nemam više što dodati, rekao je Kalmeta.

Jesu li ovi rezultati pokazatelj za parlamentarne izbore?

- Svaki izbori su posebni. Mi smo imali u prošlosti slučajeva da je Mesić pobijedio jako, pa i u Zadru, nakon toga parlamentarni izbori koji su bili potpuno drugačiji, a ovo pogotovo nema veze s lokalnim izborima. Izbori su nekad i klatno, ima tu puno utjecaja, radit ćemo analize i vidjeti kako je Milanović pobijedio. Činjenica je da je uspio privući više onih glasača koji nekad glasaju ovako, nekad onako, za kandidata koji im se više dopadne i za kojeg misle da će bolje raditi svoj posao. Milanović je to uspio, očito na osnovu toga pobijedio.

Pobijedio je i u Gradu Zadru?

- Kolinda Grabar-Kitarović dobila je veliki broj glasova, oko 17 tisuća, Milanović još više, očigledno jer je privukao više neodlučnih glasača. Nije velika razlika, ali je pobijedio.

Škorini glasači?

- U Gradu Zadru je bilo 1.600 nevažećih listića, kao nikada do sada. Ne znam kome bih to pripisao. Sigurno je jedan dobar dio Škorinih glasača dao glas Grabar-Kitarović, koliki - teško je kazati.