Policija je i tijekom proteklog vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. U akciju je diljem Hrvatske bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici svih policijskih uprava, proteklog vikenda utvrdili su 3343 prekršaja od čega se 151 dogodio na zadarskom području. Tijekom akcije Vikend kontrolirano je ukupno 488 vozača na zadarskim cestama. Alkotestiran je 61 vozač, od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola.

Rekorder vikenda je 65-godišnji vozač osobnog automobila Jaguar zadarskih registarskih oznaka. Pod utjecajem alkohola od 2,49 promila, on je u nedjelju, 8. prosinca, u 16:05 sati u Ulici Hrvoja Ćustića izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Dolaskom na kružni tok nije poštivao prednost prolaska pa je udario u drugo vozilo.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja nakon čega je uz prekršajnu prijavu priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.