Iz Policijske uprave zadarske izvijestili su javnost o prometnoj nesreći u kojoj su jučer oko 15:50 sati u Splitskoj ulici kod Višnjika teško ozlijeđene dvije 16-godišnjakinje iz Zadra.

Prema službenim informacijama, prometnu nesreću skrivio je 71-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se pješačkom prijelazu, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, nije približavao sigurnosnom brzinom iako je bio dužan to učiniti, tako da ne ugrožava pješake. Prošao je pored osobnog automobila koje se nalazilo zaustavljeno ispred pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka. Uslijed toga je na obilježenom pješačkom prijelazu naletio na dvije pješakinje u dobi od 16 godina, koje su od siline udara pale na kolnik, a u trenutku udara pješakinje su prelazile kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Djevojke su kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede (frakture). Srećom, obje se nalaze van životne opasnosti. Jedna je nakon medicinske obrade otpuštena na kućnu njegu, dok je druga zadržana u bolnici.

Vozač je uhićen, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.