ZADAR- Pročelje Providurove palače dobilo je skelu i zastor u skladu sa susjednim advenskim sajmom. I dok na njemu glazba svira, na gradilištu Providurove plače u subotu prijepodne se čula betonska mješalica.

Gradilište nije stalo, kao što su neki predviđali, zbog adventskih događanja na Trgu Petra Zoranića. Rokovi za taj projekt, koji se financira novcima iz EU fondova, nisu rastezljivi da bi se izvođači prepustili predblagdanskom ugođaju. Odmor za građevinare bit će samo za božićno - novogodišnje blagdane. Do tada se radi punim kapacitetima, pa čak i subotom.

- Betonira se mjesto za lift, pojasnio nam je Ante Ćurković, pomoćnik pročelnika Odjela za EU fondove, koji je u ime Grada Zadra nositelj ovog projekta. Radovi su započeli u ožujku ove godine. Pri kraju su zahvati na konstrukciji, a počelo se trasiranjem instalacija. Bilo je zastoja oko arheologije te nekih detalja koji su se morali rješavati na licu mjesta, doznajemo od Ćurkovića koji ističe kako se radi o složenom projektu zbog kojeg su svi svakog dana na gradilištu: od izvođača, preko nadzora, konzervatora do investitora.

Uskoro će se napraviti revizija vremenskog plana pa će se vidjeti koliko kasne ili hvataju ugovoreni rok od 14 mjeseci koje je Grad Zadar potpisao s Krekić Avangardom.