Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša danas je na Aktualnom satu Županijske skupštine kritički govorio u upravljanju Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županija.

- Što se dogodi kad stručnjaku, nekome s referencama, povjeriš na upravljanje javnu ustanovu ili tvrtku ili županiju recimo. On je zahvaljujući svojim sposobnostima unaprjeđuje, razvija, poboljšava. A znate li što se dogodi s istim tim ustanovama kad ih povjeriš idiotima? E onda počinje zabava. Sad to je sve kul kad se radi o nekim izmišljotinama poput, imam pročelnika za EU u Gradu, pa imam još jednog u Županiji, pa onda osnujem jer mi zakon ili narod dozvoljava još par agencija. Ali kad se radi o ustanovama, koje na ovaj ili onaj način pravodobnom reakcijom mogu spasiti ljudske živote, e onda ćemo se svi skupa složiti da ste malo pretjerali. Naime, posljednjih par mjeseci me kontaktiralo više zaposlenika i zaposlenica Zavoda za hitnu medicinu, koje si župane na milost i nemilost predao skupini diletanata od dva posto na rubnim dijelovima grada, kako bi tebi i Branku dizali ručice i čuvali proračun.

- Kako kažu zaposlenici, problemi su nastali spajanjem zavoda i saniteta. Slična ili ista radna mjesta su se preklapala i krenulo je podmetanje. Izmišljeni zamjenik ravnatelja postao je zamjenik ravnatelja za vrijeme dok nije bio u radnom odnosu, zatim su vaši koalicijski partneri kako bi uhljebili što više svojih članova počeli izmišljati radna mjesta i provoditi, zamislite, sistematizaciju. Tako kao zaposlenika zavoda imamo zamjenika ravnatelja za pneumatiku. Ne pričamo o Viktoru Lencu, već o hitnoj pomoći.

Ono što tražim od vas je da pošaljete inspekciju rada da ispita ove navode, podijelite otkaze onima koji su tu došli po političkoj liniji te ih prebacite u ZADRU NOVU ili neku sličnu izmišljotinu, kako svojom nestručnosti ne bi doveli živote ljudi u opasnost, da smijenite ravnatelja koji je već dva puta bio na Provjerenom, a kažu i da se okrenula lova na onim novim vozilima koja još nisu sva došla, a ova koja jesu prokišnjavaju, iznio je Rubeša.

Župan Božidar Longin na sjednici nije odgovorio na navode, već je rekao da će na upit odgovoriti pisanim putem.