Specijalistica ginekologije koja je već godinama na listi najdoktora, dr. Ilva Marić, poslala nam je očitovanje o situaciji u Domu zdravlja Zadarske županije u kojem je zbog nepravovremene objave natječaja bez ugovorenog ginekologa ostalo 9.300 pacijentica.

Ravnateljicu Doma zdravlja Renatu Bek, koja je na godišnjem odmoru, danas je pokušao opravdati njezin zamjenik Mario Kožul ističući kako "ona nije mogla znati točan datum kad će dr. Marić dobiti rješenje o privatnoj praksi, a ono joj je stiglo 29. studenog." No dr. Marić ističe kako je Domu zdravlja i Zadarskoj županiji, kao osnivaču te zdravstvene ustanove, raskid ugovora najavila još prije tri mjeseca, na što oni nisu reagirali. 

Njezino pismo objavljujemo u cijelosti: 

- Poštovani, ovim putem želim da u moje ime obavijestite javnost o novonastaloj situaciji ginekološke ambulante čiji sam bila nositelj. Početkom rujna 2019. godine poslala sam službenu obavijest Domu zdravlja Zadarske županije (ravnateljici Renati Bek), Zadarskoj županiji i HZZO kao pismo namjere o raskidu ugovora s njima. Odgovor koji sam dobila bio je da će se postupiti po Rješenju kada ono bude napisano od strane ministra zdravstva. Datum zatvaranja do donošenja Rješenja nije se znao do prije 10 dana. Prema svemu smatram da je period od tri mjeseca trebao biti dovoljan da se pronađe rješenje sadašnje situacije, a zbog čega nije, morat ćete pričekati odgovor ravnateljice Renate Bek kada se vrati s godišnjeg odmora. Osobno sam bila uvjerena da će ambulanta nastaviti s radom s dr. Mirjanom Đaković Jagušt ili u kombinaciji s kolegama s odjela. Iz tog razloga nismo obavještavali pacijente da će se ordinacija zatvoriti, već da će je netko drugi nastaviti voditi. Žao mi je što se rad ambulante nije pravovremeno organizirao i nadam se da će se pronaći rješenje. Trudnice koje su bile naručene na pregled u 12. mjesecu u našoj ambulanti mogu se javiti dr. Slavku Mariću u ginekološkoj ambulanti u Biogradu N/M, koja je ugovorena s HZZO, te se upisati kod njega i dobiti termin za pregled. Krenuli smo ih o tome telefonski obavještavati, ali nismo još stigli svih obavijestiti. Svi ostali pacijenti, prema odgovorima sa strane HZZO, vjerojatno će biti raspoređeni na ostale liječnike PZZ ako se ne pronađe neko drugo rješenje. Natječaji za ginekologa i medicinsku sestru su raspisani, a koliko imam saznanja, na isti se javila dr. Đaković Jagušt, a i nekoliko medicinskih sestara.