Još su samo dva dana ostala do početka Adventa u Zadru koji će trajati ravno 40 dana, od 22. studenog do 2. siječnja na Trgu Petra Zoranića. Zbog loše prognoze Prljavo kazalište i splitski akrobati CROwd Control otvorit će ovogodišnji advent u subotu umjesto u petak.

- Istaknuo bih kako smo prošle godine postavili poprilično visoke standarde. Stoga je ove godine program jednako sadržajan i siguran sam kako će se svi Zadrani i oni koji se nađu u našem gradu naći nešto za sebe. Potrudili smo se sve u cjelini podignuti na višu razinu, shodno finanacijskim i drugim mogućnostima. Mladi će kroz predstave imati mogućnost doživjeti advent u onom smislu u kojem on i treba biti. Cilj nam je zadržati kršćanski duh, a što se tiče glazbenog i zabavnog dijela uzeli smo u obzir ukus naših građana, rekao nam je direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka.

Na otvorenju adventa publiku će zabavljati Prljavo kazalište, a potom slijede Hladno pivo, Cubismo, Opća opasnost, Soulfingersi s Marijem Petrekovićem, Psihomodo pop, A strana... Najavljena je i bogatija ponuda u ukupno 25 kućica s jelima i slasticama koje Zadrani do sada nisu imali prilike kušati na adventu.