Stožer civilne zaštite Zadarske županij proslijedio je upozorenje iz DHMZ-a zbog najavljene nepovoljne vremenske prognoze za predstojeći vikend.

DANAS

Na Jadranu jako (v> 10m/s) u jačanju, pa će prema večeri biti i olujnog juga (v> 17m/s) s udarima 20 do 27m/s. Navečer i u noći na subotu na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj lokalno moguća obilnija kiša (više od 40 mm do ponoći). Uz to, na sjevernom Jadranu može biti grmljavinskog nevremena praćenog jakim i olujnim vjetrom, a na moru nije isključena pojava pijavica.

SUTRA

Na srednjem i južnom, a navečer i na sjevernom Jadranu jako (v> 10 m/s) i olujno (v> 17m/s) jugo, na udare od 22 do 29 m/s. Ponegdje na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana te u Lici i unutrašnjosti Dalmacije mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz prolazno pojačan vjetar te obilniju kišu (moguće je mjestimice od 50 do 100 mm kiše, a lokalno nije isključiva niti veća količina od toga). Vjerojatnost za obilnu oborinu najveća je u Lici gdje može biti bujičnih poplava i poplavljivanja nižih dijelova (npr. Kosinjsko polje). Količina kiše od 30 do 50 mm moguća je tijekom noći i prijepodneva i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, uglavnom u Pokuplju.