Umjesto istražnog zatvora, kojeg je predložilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, 54-godišnjem vozaču, koji je u nedjelju u Podgradini pijan oborio dvojicu 29-godišnjih pješaka, određene su mjere opreza.

Kako doznajemo od glasnogovornika suda Hrvoja Viskovića, sudac Županijskog suda u Zadru izrekao mu je sljedeće mjere - oduzimanje dozvole za upravljanje motornim vozilima i zabrana približavanja i kontaktiranja sa svjedokom.

DORH je u priopćenju za javnost objavio detalje nesreće:

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak u noći 9. studenog u 21,30 sati u mjestu Podgradina pod većim utjecajem alkohola (1,7 promila) upravljao osobnim automobilom županijskom cestom i to brzinom znatno većom od brzine ograničene postavljenim prometnim znakom na 30 km/h u noćnim uvjetima vožnje, svjestan da na taj način ugrožava druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je pristajući na navedeno, naletio automobilom na pješake koji su bili na lijevoj prometnoj traci te je od siline udarca jedan od pješaka odbačen na prednje vjetrobransko staklo vozila koje je probio i upao u unutrašnjost vozila, dok je drugi pješak od siline udara pao na kolnik. Također, osnovano se sumnja da se osumnjičenik nastavio automobilom nekontrolirano kretati po kolniku nakon čega je izletio na šljunčani parking gdje je udario u stablo izvan kolnika. U prometnoj nesreći su oštećeni pješaci zadobili osobito teške tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.